Thursday, December 20, 2012

..Serungkai Kata..

..Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum.. 20.12.2012 (Khamis) Last tutorial bersama BLC8
"...Kerana Ilmu kita bertemu,kerana Perkenalan ukhuwwah terjalin dan kerana Persahabatan Lillah ia akan berkekalan dan diredhai.."
Tiada apa yang mau dibicarakan kepada kalian,hanya sedikit cebisan yang akan saya lakarkan di ruangan perkongsian ini. Pertamanya,Alhamdulillah Ya Allah di atas kesempatan yang diberi untuk belajar,berkenalan,berukhuwwah dan bersahabat bersama teman2 seperjuangan BLC8.terima kasih di atas peluang yang amat berharga itu. Seterusnya,terima kasih juga buat teman2 yang sedia menjadi sahabat saya selama satu sem kita belajar bersama.Diharap BLC8 ini akan terus kekal dengan warga yang sama sehingga tamat pembelajaran di gedung Ilmu kita ini..in shaa Allah. andai kata jika BLC8 dengan warga yang sama ini sampai di sini sahaja,jangan resah dan gelisah..tabahkan hati,kuatkan diri dan tenangkan fikiran.Moga kita bertemu di luar BLC8,terus bersahabat sepertimana ia pernah terjalin sejak 10 September 2012.
"...Sahabat,,,, ingatlah kemesraan trjalin antara kita.. segala kebahagiaan, kejayaan kita kecapi brsama... sabarlah...dugaan yang melanda merencam jiwa.. tabahlah...segalanya,itu hanya berbakti kesetiaan kita.. ketika kesunyian engkau mnemaniku dikala resah... ku pasrah kepada Allah,tanda kasihku yang abadi..."
..Hanya dirimu selama ini menjadi teman sejati kerana ukhwah yang terbina... ikatan ini, ikatan suci yg trjalin ats rahmatNya... bersama higga ke akhirnya..
~SAHABAT, anda adalah INSAN HEBAT buatku..~
" Tidak sempurna iman seseorang itu sehingga dia menyayangi saudaranya spertimana dia menyayangi dirinya sendiri "-hadith
"...Saya ingin memohon maaf jika ada tersalah,terkasar bahasa,terlebih bicara sepanjang persahabatan kita..Saya tidak perlukan pujian yang boleh memberi penyakit hati kepada saya,tapi saya amat perlukan teguran untuk membaiki kekurangan dan kelemahan diri saya.Syukran jzilan buat kalian...Bittaufiq wannajah lil imtihan,wa fi jami'il umur fi dunia wal akhirat.."
"...Ya Allah jernihkan niatku. Ya Allah, aku insan yang lemah memerlukan pertolongan makhluk setelah memohon dengan-Mu. Ya Allah, kini aku berada jauh daripada keluarga tercinta. Aku hanya berharap perhatian dari-Mu. Namun, aku inginkan teman sebagai sahabat. Saat aku diberjauhan dengan keluarga tercinta, Aku ingin berdamping dengannya, agar aku kuat menghadapi dugaan dijalan-Mu. Ya Allah, aku hanya hamba-Mu yang tidak sempurna dan serba kekurangan. Maka itu,Ya Allah, Hadirkanlah seorang sahabat yang soleh dan solehah untukku. Seorang sahabat sebagai pelengkap akan kekuranganku. Ameen Ya Rabbal 'alamin...."
Bersahabatlah kerana Allah SWT, kerana Allah SWT pemilik sekalian makhluk. Dialah yang menemukan kita dengan sahabat sejati kita.
~sekian,jaga diri jaga amal dan jaga Iman.. -wslm-

No comments: