Monday, November 5, 2012

..Amanah.Tanggungjawab..

..Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..Alhamdulillah dah pun kembali ke gedung Ilmu,kembali menjadi penuntut Ilmu,kembali berjihad di medan Ilmu.Moga dipermudahkan segala urusan.Alhamdulillah dah pun 2 bulan mungkin belajar kt sni,dah lepas midsem pun..exam akan menjelang hanya seminggu lagi..huhu.mcam biase,masih lagi sempat blogging.
Amanah.Tanggungjawab...?? Erm,saya ada kt sni menggalas amanah dan tanggungjawab.dan tak disangka,Allah bagi saya peluang untuk itu.Rezeki.Mungkin tuu juga dapat mengurangkan beban tanggungan ayah & mama.
Terfikir sejenak,mungkin nie juga hikmah di sebalik saya still berada di sini.Angan2 dulu mahu ke timur tengah (mesir/jordan),tapi disebabkan ayah & mama saya minta untuk saya stay dalam negara,katanya risau anak dara mereka jauh sangat..susah kalau ada apa2.Hati memang nak g sangat,apakan daya bila itu yang diminta oleh saya punya parents.Tambah2 "..Keredhaan Allah itu terletak pada keredhaan Ibu Bapa..",saya berusaha untuk dapatkan keredhaanNya,so saya kena dapatkan juga keredhaan ibu bapa saya.Bila angan2 tuu dilupakan,Alhamdulillah Allah letakkan saya di gedung Ilmu nie.Kemudian Dia bagi lagi saya peluang untuk itu.Terima kasih yang tak terhingga kepada ayah & mama di atas kemudahan yang diberikan kepada saya,membuatkan saya lebih takut kalau tak dapat nak capai apa yang diharapkan.
..Alhamdulillah Ya Allah atas peluang yang diberi.. Semoga aku diberi kekuatan untuk menggalas amanah & tanggungjawab yang dberi nie,takut tak dpat nk galaskan amanah nie dgn sempurna.
"..Ya Allah,aku ingin berjaya bukanlaa kerana aku ingin takabbur tapi aku ingin buktikan kebesaranMu bahawa Kau bersama orang2 yang berusaha,bersabar dan tawakkal..Ya Allah,jika bukan Kau yang berikan keluargaku ketabahan selama ini,kami akan jauh dariMu. Tamaknya aku Ya Allah,kerana terus bermohon padaMu supaya Kau kekal memberiku nikmat. Aku ingin membahagiakan ibu bapaku,guru2ku,teman2ku dan umat Islam atas kejayaanku..Ya Allah Ya Rabbi,perkenankalaa doaku ini. Ameen Ya Rabbal'alamin.."
Motivate myself : tajdid niat skmo..!! Tenangkan fikiran,tabahkan hati,kuatkan dri..Usaha + Sabar + Ikhlas +Tawakkal = Insya'Allah kheirr. {n_n}
Sekian sahaja, Jaga Diri,Jaga Amal & Jaga Iman. -wslm-

No comments: