Thursday, January 5, 2012

Dedikasi buat Sahabat {n_n}

Salam...

Post K2 utk 05-01-12 nie...post nie khas buat teman2 saya.sbloam tuu,ingin bkongsi sdikit kisah.2/3 hari b4 msuk 2012,gembira sbb dk tgk adk2 yg bgelar Pelajar Skolah nie yg tgh excited nk stat skolah..dk bt preparation laa,ini baru itu baru..tgk pula adk saya yg baru melangkah ke Alam Skolah Menengah,dk kemas2 brg b4 msuk Hostel (Alhmdulillah adk saya berjaya masuk ke skolah Maahad Thfiz Quran Pulai Chondong,,thniah bt bliau).ttbe terimbas kembali saat2 masa saya mula nak masuk form1 dlu, mmg rase excited laa sbb sbloam nie kte dk skolah rndh kan..skrg da msuk skolah mnengah.trasa sdikit "besar" laa..huk3.Alhmdulillah berakhir hingga saya lower6 (STAM) & skrg tgh mnanti debaran hasil peperangan 3bulan lepas. ~brakhir kish b4 2012~
Bila da masuk 2012 nie,,ntah kenapa sdih + sayu je..terimbas kembali,klau dulu awal taun saya pun siap2 nk msuk skolah..stat je skolah,gumbira tsgt laa sbb dpat jmpe gru2 + kngkawan,,dpat rasa suasana belajar,dpat Ilmu...tp itu dulu,skrg dh tak.kengkawan pun lama dh tak jumpe wlaupun tak smpai staun tp Kerinduan tuu da mulai trasa...tuu baru kengkawan hk ambk STAM.klau dgn yg tak ambik,mmg lame jg tak jumpe.agaknya bile kte bley btemu & bkumpul smula..??ada jdoh nt smoga btemu ye,,insya'Allah.teringat pula akan kata2 Senior2 saya "Bella,zaman pling indah adlh zaman persekolahan".erm btul3,,skrg bella mmg da dpat rs..rindu akan suasana Belajar,rindu akan suasana persekolah,rindu utk bersama teman2 sperjuangan,rindu utk mndengar nasihat @ pengajaran guru2..susah untuk di huraikan.hny Allah yg Maha Mengetahui btapa rindunya saya akan suasana tsbt. MRKK pun lama jg tak jenguk,last jenguk Jamuan Akhir taun STAM.lpas tuu da tak jnguk2.bukan tak nak tp tak bkesempatan lagi. ~nanti tunggu rzut laa..insya'Allah.~
sbloam brakhirnya tinta nie,diselitkan satu lagu,, dedikasi buat yg pernah bgelar shbt2 bella.Selamat Mendengar ye!! Bella doakan smoga kte trus dberi Kesihatan + Kesabaran + ketabahan dlam mnghadapi liku2 khidupan.kpd yg tgh dk blajar di Alam University tuu (tak ambik STAM),smoga berjaya dan truskan perjuangan kalian di Medan Ilmu.bt shbt yg masih menantikan debaran (STAM),,Bersabarlaa menantinya.smoga kte smue ditemukan dgn kejayaan...dan smoga kte dberi pluang utk mneruskan pjuangan yg masih berbaki di Medan Ilmu,,insya'allah.
Setakat nie dlu laa post bt kali nie..da 2 post utk shari.jg dri leklok & jg amal moleks. -wslm-




~Dulu masa kte Sekolah,kte akan bt ape je utk bsame kwn2.Bermaen & Belajar bsame..
~Sekarang...Perpisahan terjadi antara kte,kte smue masing2 pergi mbawa Diri sementara menunggu nasib yg bloam diketahui..sesekali Internet @ Tel @ SMS menjadi Penghubung utk bercerita ttg perkembangan diri..
~Kelak...bile da tau rzeki kt mne2,masing2 dgn khidupan baru,teman yg baru,jrg2 sekali Email @ Tel @ SMS diterima.

Namun yg tnggal antara kte cuma kenangan ttg sebuah pshbtn yg pernah terjalin....Kenangan itu tersemat di hati & terukir di Medan Ilmu kte dlu iaitu MrKK.Kenangan itu sukar utk dilupakan,akan trus dikenang smpai bile2.mga kte akan btemu & berkumpul,,insya'Allah.


** Best kan lagu nie...! :-D ~thanks to Hanis Syakira sbb bg lgu nie tyme my18th btdy aritu...~

2 comments:

Anonymous said...

waaa...mu ni buat kitorang rasa sdih lak..ak pon rndu masa kita form 5 tp nk buat mcm mana,hidup mesti diteruskan untuk mencari ilmu Allah dlm pelbagai bidang... Misz U all..

salsabila said...

bukan mcmtu,,hny ingin mberitau apa yg tfkir & bermaen di minda nie.
xde ape yg bley bt,hny mmpu mndedikasi lakaran bt shbt2 je.
of c0s..!!!,,kte mst truskan pjuangan kte nie.wlau apepn,pshbtn ttap tjalin insya'Allah.