Tuesday, December 23, 2008

aLkisah bdak pompuan

salam...

post yang kedua dari aku..hu3..hr nie nk share serba sedikit tentang sorg bdak nie....
Peristiwa nie berlaku kt HUSM KB,Klate. Pada 16.11.93 lahirlah sorg bdak pompuan yg diberi nama Nik Asma' Salsabila hj Nik Dzulkifli..erm pjg jg nme tuu..hu3..org pnggil die asma'..salsabila...bella pn ade..n ck bella..Budak nie mula belajar ABC di tadika pasti falahiah Pasir Pekan (mase tuu die brumur 5 dan 6 tahun). Then sambung ke peringkat sekolah rndah di Sekolah Rendah Islam Aman KB..sempat belajar setakat darjah 4 sebelum pndh ke tmpat laen disebabkan ayah bdk nie kne pndah kt Kuala Krai.Bila di Kuala Krai,die skolah kt sksyp(1) shinggalah drjah 6.
Alhmdulillah,dpat teruskan lagi pengajian ke peringkat menengah.Mula2 Form1,die skolah kt Maahad Tahfiz Sains (MTS)..sempat skolah situ pn hanya 3bulan.Kemudian die pindah ke Sekolah Maahad Rahmaniah K.Krai (MRKK). hohoh byk skolah tuu...sampai skrg bdak tuu msih skolah d mrkk...Sekarang die tengah menunggu keputusan PMR..doa2kn laa kt bdak tu mga dpat yg tbaek,insya'Allah Amin Ya Rabbal'alamin.
Erm citer plak sal prngai bdak nie.Ck Bella nie orangnya agak simple,hapy go lucky kot.And die nie lau tak knal ngn org die snyap je (Pemalu katanya),,But once bile dia dh mula knal,baru org tau die sdikit mesra alam.Die jg suka kt kanak2 rbena nie,sesuai dengan cita2nya.Apa yg dia akan buat bile waktu free..?? Erm,die suka mngadap internet @ layan novel.
Begitulaa al-kisah bdk perempuan nie.So agaknya awk2 nie tau tak bdak mne aku citer nie??? tak tau pun okey je,klau tau tuu dk diam2 je laa. setakat ini dahulu ye. -wslm-

7 comments:

Hidayah said...

lawak kisah dak pompuan ni...
hee3...jgn marah..syum...peace...
dpt la tau serba sedikit sal dak tu..
tp...sapa budak tu???
hee3...

SUZI said...

haa....akak rasa akak tau sapa..burung murai kot..ekeke

salsabila said...

hohoh...lwak??ya allah..npe leh kte lwak erk??teka laa spe bdk tuu..
aish...mnusia laa akak suzi..cme mlut die cam mlut murai

Hidayah said...

budak cute kat tepi tu...dah tau dah...slps diselidik...

salsabila said...

bdk cute mne plak nie ck hdayah???aduy jd inspector gadget k??hu3

Hidayah said...

ala...cute per...hua3...biasa la...saya mmg suka risik merisik ni...kik3

salsabila said...
This comment has been removed by the author.