Tuesday, January 27, 2009

My 1st Bro's Wedding

salam...

.Alhmdulillah abeli (my 1st bro)dh sah bkahwin dgn pasangannya kak Fatihah. Al-kisah sal wdding nie,pnglaman nk dpat kakak ipar sulom.memang excited laa kan (tambah plak aku memang xde kakak dlam fmily). tepat jam 10.30pg (27January), Alhmdulillah abeli sah mnjadi suami kpd kaktia,mreka diakad nikah di Masjid Pulau Melaka. Seusai solat zohor,, majlis knduri kahwin di rumah pngantin prempuan berlangsung..terlalu banyak crite mau dikongsikan,, Alhmdulillah segalanya berjalan dengan lancar.
29 January 2009 (Majlis Menyambut Menantu di Kuala Krai)
Agak kekalutan rasa bila pertama kali majlis nie diadakan di rumah kami.. First time kan..! Excited + penat pun ada rasanya,gumbira pun ada. selepas zohor pngntin prempuan smpai rumah kami. thanks a lot to saudara mara yg terlibat dlam membantu kami sekeluarga menyiapkan persiapan sbloam majlis nie. thanks gk pd yg hadir tmasuklaa mmbe2 aku & tak lupa jg kakak senior mrkk (kak fatimah,kak husna & kak khadijah. Gambar bsama kalian pun sempat je di "snap".
Maka berakhirlaa post tentang pngalaman aku menerima kakak ipar sulom nie. Alhmdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Tahniah diucapkan pd abelie dan ktia. barakallahu lakuma. :-)
Aku pun sudah penat mau menulis. so aku ingin mngundur dri laa ye, jg dri & jg amal.wslm.

4 comments:

fateamah mohdsalleh said...

owh...da nikah ruponyo...
btw
erm..congratz 4 ur bro.
ur sista in law is much preety.

nick said...

homless...y??esk mjlis nmbut mnantu...tq bg phak bro..hu3..comey2..har4..dtg jgn xdtg...call r deh..my mxs nmber..

Hidayah said...

wah2....x lama lagi jadi mak cik plak...hua3...papepun..Alhamdulillah..sume jln lancar...sob3...daku mungkin x bisa datang...sori sahabatku...tidak mengapa...hatiku ttp dimajlis itu...
ALAMAK!!!apsal aku jiwang semacam ni...

salsabila said...

hohoh.....insya'allah...kua3...
erm...nvm....de jdoh kte jmpe k!he4..:p